Kuinka aloittaa ura muusikkona

Haluatko menestyä musiikillasi? Kukapa muusikko ei haaveilisi lyövänsä läpi suuren yleisön keskuudessa! Mutta tiesitkö, että menestyksen takana on usein aimo annos pitkällistä taustavaikuttamista onnen ja sattuman lisäksi?Menestyvät muusikot ovat useimmiten määrätietoisesti tehneet töitä päästäkseen asemaan, jossa he nyt ovat. He ovat luoneet verkostoja ja kontakteja musiikkimaailmassa sekä levy-yhtiöiden edustajien parissa, sekä keränneet itselleen uskollista yleisöä. Ei pidä unohtaa myöskään näkyvyyden saamista verkossa ja oman brändin johdonmukaista luomista. Menestyville artisteille on myös yhteistä, että he ovat tietoisia tavoitteistaan ja ponnistelevat niiden saavuttamiseksi alusta alkaen. Ura on aloitettava jostakin, ja näitä periaatteita kannattaakin noudattaa jo sen alkuvaiheilla.

Määrittele tavoitteesi

Mieti, miksi teet musiikkia ja mitä haluat sillä saavuttaa. Onko tavoitteenasi elää pelkästään musiikillasi, vai pidätkö sitä sivutoimena? Riippumatta siitä, tavoitteletko maailmantähteyttä vai oletko tyytyväinen satunnaisiin baarikeikkoihin pitkälläkin tähtäimellä, on tärkeää, että ymmärrät, mitkä omat tavoitteesi muusikkona ovat. Tavoitteet kannattaa jakaa lyhyen ja pitkän aikavälin virstanpylväisiin. Mitä haluat saavuttaa tänä vuonna? Entä viiden vuoden päästä? Kun tavoitteet ovat selvillä, voit alkaa miettiä, mitä niihin pääsemiseksi tarvitaan, ja mitä sinun kannattaa tehdä sen eteen. Keinot tavoitteiden saavuttamiseksi voivat vaihdella taitojen kasvattamisesta kontaktien luomiseen tai oman YouTube-kanavan perustamiseen. Tärkeintä on olla tietoinen päämääristään.

Tunne yleisösi

Muusikon menestymisen takana on aina yleisö. Sinun on löydettävä ne ihmiset, jotka ovat valmiita maksamaan musiikistasi. Helpoin tapa päästä alkuun muusikon uralla on tuottaa materiaalia verkkoon. Se on mahdollista kenelle tahansa ilman suuria kustannuksia, ja mahdollisena yleisönä on koko maailma. Riippuu kuitenkin tavoitteistasi, onko tämä paras keino mainostaa itseäsi. Jos etsit keikkoja paikallisista ravintoloista, on toki hyödyllistä, että voit esittää videon itsestäsi tai bändistäsi, mutta ehkäpä sitäkin enemmän keikkojen saantiin vaikuttavat suhteet, joita sinulla on niiden järjestäjiin. Kannattaa käyttää hetki sen selvittämiseen, kuka musiikkiasi haluaa kuulla, ja tarjota sitä heille sopivilla kanavilla.